Administratie

Als je financiële administratie op orde is, bespaar je tijd en dus geld bij de accountant.

 

Je kunt met mij afspraken maken over het dagelijks, wekelijks of maandelijks bijwerken van je administratie.

Doe je het liever zelf? Dan help ik je graag bij het opzetten van een eenvoudig systeem, zodat je altijd overzicht hebt.

Neem snel contact op met mij,  dan is je administratie binnenkort op orde!

 

In een goede administratie kun je alles snel terugvinden en gebeuren de betalingen op het juiste moment. Zo ben je altijd op tijd met je betalingen en voorkom je dat je een herinnering krijgt. Sta je bekend als iemand die altijd alles netjes betaalt, dan doen mensen graag zaken met jou.

De andere kant op, geldt dat precies hetzelfde. Als jij overzicht hebt wanneer er betaalt moet worden, kun je je klanten bij de les houden door snel actie te ondernemen. Zo vermijd je dat je blijft zitten met onbetaalde rekeningen of dat je moet overgaan tot een incassoprocedure omdat het allemaal te lang duurt. Voorfinancieren is een taak van de bank, dat hoef jij niet te doen!

 

Een duidelijk systeem voorkomt dat je tijd kwijt bent met zoeken. Net zo simpel als het abc leren, is het goed opbergen van alle papieren.

Door tevoren goed na te denken over wat belangrijk is en welke items steeds terugkomen, heb je de eerste opzet van je eigen systeem eigenlijk al gemaakt. Deze punten heb ik in 5 minuten voor je op papier staan en dus ook de verdeling in de mappen.

Dan zijn er nog de wettelijke regels waar je je aan moet houden. Die kunnen we vaak ook snel invullen, want wet = wet.

Als je het dan nog meer wilt onderverdelen, kijk je ook naar hoe anderen in je omgeving het doen. Voorbeelden vind je terug in je vorige werk, door te vragen aan je collega’s, de boekhouder of op te zoeken op internet. Dat zijn de volgende 10 minuten.

 

Als je dan ook meteen met jezelf een vast moment afspreekt waarop je alles in de mappen gaat stoppen, heb je al driekwart achter de rug. Vanaf dit punt wordt het alleen maar makkelijker.

 

En of je het nu allemaal zelf doet, of dat iemand anders het voor je doet dat maakt dan niet meer uit. Voorin de map zit een lijstje met de inhoudsopgave. Achter elke tab zit wat er bij hoort. Alles zit erin, dus je hoeft ook niet meer op verschillende plaatsen te zoeken.

Administratie zo kleurrijk als een bollenveld

 

Een map kan zijn een ordner, maar het kan natuurlijk ook een map in je computer zijn. Ook daarin kun je alles opbergen volgens een vaste volgorde en in een bepaalde categorie. Werk je daarbij met kleuren, dan ziet het er straks uit als een kleurrijk bollenveld. Daar word je toch vrolijk van!

 

Ben je iemand die niet werkt met een agenda (in je hoofd, in je telefoon of op de computer) dan kan ik dat voor je doen, door je op vaste tijden even een seintje te geven. Of ik kom naar je toe en zorg dat alle papieren, mails en documenten op de juiste plaats zitten.

 

Dus maak een afspraak om met mij te beginnen om tijd en geld te besparen.